Tanker om lidt af hvert

 

Global House Holistic

 

I pagt med naturen

 

 

 

 

Tanker jeg bringer med mig når jeg bevæger mig gennem naturen:

"Vores globale puls" - levende organismer


Vores globale puls - organismen som er ethvert sammenhængende levende system (såsom dyr, svampe, mikro-organisme, træer eller en plante). I mindst en eller anden form, er alle organismer i stand til respons på stimuli, reproduktion, vækst og udvikling, og vedligeholdelse af homeostase som en stabil helhed. En organisme kan enten være encellede , eller, som det er tilfældet hos f.eks. mennesker og dyr, flercellede, hvor mange milliarder af celler opdelt i specialiserede væv og organer. Jeg er klar over at ordet "puls" relaterer til dyreriget og hjerteslag, men når jeg bruger "puls" som synonym for "liv" inddrager jeg alle levende organismer i livets rytme, balance, cyclus og regelmæssighed.

 

 

 

"For last year's words belong to last year's language
And next year's words await another voice.
And to make an end is to make a beginning."

(Little Gidding
)
T.S. Eliot

 

 

 

Endnu en gang er det blevet sæson for taknemmelighed og at give noget til andre!

 

Ved Joseph Campbell Foundation, er dette ikke kun begrænset til  én sæson, og jeg kan varmt anbefale endnu et historisk værk om verdens mytologier.

I dette værk udforsker Joseph Campbell mytologier og kulturer i fangstkulturer og stammer fra de ækvatoriale regnskove. Der er særlig fokus på de specielle myter og ritualer fra stammer i Centralafrika, Det Indiske Ocean og Stillehavet. Den eminente mytologist ser på de måder, hvorpå disse stammers myter kan være ensartede, og de måder, hvorpå de er forskellige, og hvad det fortæller os om stammerne selv og det junglemiljø de lever i.

 

Joseph Campbells encyklopædi og historisk "Atlas of World Mythology", var hans magnum opus og samtidig også kulminationen på sin egen strålende karriere som forsker, forfatter, underviser, og en af de fremmeste fortolkere af vores mest hellige traditioner.

 

Campbell beskrev sit arbejde - som et forsøg på at fortælle menneskeheden "En fantastisk historie" - vores saga om åndelig opvågnen, og den efterfølgende udvikling af de mange forskellige mytologiske perspektiver, der har formet os igennem tiderne. Hans centrale tema er, at vores tilsyneladende forskellige spirituelle traditioner, hverken er diskrete eller enestående, men snarere at hver enkelt simpelthen viser sig at være en "etnisk manifestation" af en eller anden af disse "elementære idealer", der evigt har naglet sig fast til den menneskelige psyke.

 

Download The Living Peoples of  the Equitorial Forestfor $ 2,99 som går til donation for JCF.

 

Hvis du handler på Amazon, kan du overveje følgende: når du handler på AmazonSmile, donerer Amazon 0,5% af købesummen til Joseph Campbell Foundation.  bookmark dette link til brug for din ferie shopping (http://smile.amazon.com/ch/99-0285097), og du kan støtte JCF med hvert køb som du foretager når du donere til JCF.

 

Besøg også JCF online boghandel med utallige bøger, DVD´er om mytologi både for børn og voksne.

 

 

 

 

 

Når naturen giver klarhed og glæde

 

Jeg tror, at vi alle efter en travl dag med meget snak, og mange indtryk, har følt behov for, at gå en tur for atklare sindet”. En dag med mange ubesvarede spørgsmål, der måske også kræver svar og beslutninger, men som også kan ende op med tankemylder i slutningen af dagen. For at få styr på dette, har vi brug for fred og ro til at ”sortere” dagens input, for bedre, at være i stand til fokusere på det. som vi endnu ikke har sluppet.

Nogle gange kan vi huske nogle erklæringer eller spørgsmål fra andre mennesker, som vi endnu ikke helt er afklaret med, og vores stillingtagen kræver vores tilstedeværelse. Eller vi har været igennem positive og  livsglade oplevelser, som vi i vores travlhed, desværre har sorteret fra.Men de fleste gange  er det dog mest vore egne tanke-konklusioner der går os på – konklusioner som forbliver usagte, hvis vi ikke tager stilling til dem.

På vores tur i stilhed ,får vi endelig mulighed til at se klart - komme frem til en forståelse og accept af os selv og finde vore egne svar på det, som vi i løbet af dagen ikke har kunne afslutte, fordi vi endnu ikke har dannnet os en mening.

Vi kan kalde det en miniature pilgrimsfærd - hvor det, som sker på "udrejsen", danner grundlag for det, der sker på "hjemrejsen".

 

Efter en endt og travl dag , så prøv at nedskrive det, eller lagre det i din hukommelse, som du gerne vil danne dig en mening om. Gå dig en kort eller lang tur, og find dig tilrette med dine egne refleksioner og konklusioner – så er du parat til næste dag. God fornøjelse.

 

 

 

 

Har du nogensinde læst om Naturens Hellige Geometri?

Hvis ikke så kig under afsnittet "Symboler for livet"

 

Billede: Snekrystaller dækker en bilrude i Bamberg, Tyskland

 

 

 

 

Besøg Damanhur og "The Temples of Humankind" som alle kalder "Det ottende vidunder i Verden" se mere under afsnittet "Samfund"

 

 

 

 

 

 

 

"Verden år 2013" er tilføjet afsnittet Samfund under "Nutid".

 

 

 

 

 

 

 

 

Besøg også Global House Holistic på YouTube

 

 

 

 

 

For Global House Holistic er det vigtigt at give adgang for alle til viden og information

 

Digitaliseringsstyrelsen og adgangforalle.dk skriver på deres hjemmeside at "læsesvage personer i dag i vid udstrækning er afskåret fra informationer, der formidles via dagblade, tidsskrifter, pjecer og lignende. I takt med informationssamfundets udvikling bliver den stigende informationsmængde formidlet via hjemmesider.

Der er således en betydelig risiko for, at en stor gruppe voksne danskere vil opleve den teknologiske udvikling som en yderligere begrænsning i deres muligheder for at tilegne sig informationer." og derfor giver de internettet mulighed for at tale.

Når du markerer en tekst og klikker på afspil knappen på adgangforalle.dk-fjernbetjeningen, overføres teksten til adgangforalle.dk. De oversætter automatisk teksten til syntetisk tale. Talen returneres til din computer, der automatisk afspiller lyden. Kernen i adgangforalle.dk er den syntetiske tale, som fysisk er placeret på deres server.

 

Se videoen om hvordan du bruger adgangforalle.dk og download den gratis fjernbetjening.

Adgangforalle.dk fjernbetjeningen er et gratis program, der gør det muligt at få en markér- og kopierbar tekst læst højt.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Torkild Hansen (forfatter):
En vellykket rejse er en returbillet til en erfaring...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    
Site Search:

search tipssitemap